Reseptissä oli yhtenä ainesosana "kanaliemi". Mistä hemmetistä saa kanalientä? Tuleeko se purkissa vai kuivattuna? Ja kuinka kauan sitä kanaa pitää uittaa liemessä, jotta saadaan "kaksi ja puoli desiä vahvaa kanalientä"? Tekisin mielelläni mokoman "kanaliemen" itse mutta kukaan ei vaivautunut kertomaan mitä siihen laitetaan. Ryhdyin jo epäilemään, että kyseessä on jokin sisäpiirijuttu, joka kerrotaan vain maternaalisessa linjassa äidiltä tyttärelle ja olen siksi jäänyt tietoa vaille. Siispä KVG (paitsi, että G on oikeasti ilkeä, joten pyrin käyttämään muita palveluntarjoajia).
Löysin kyllä interwebistä kaikenlaisia kanakeittojen ja tomaattisten tai inkivääristen kanalienten (joista jälkimmäinen vaikutti niin hyvältä, että lienee pikku pakko testata) reseptejä mutta se ei selvinnyt mitä tämä reseptin "vahva kanaliemi" oikein on. Sitten tulivat vastaan Krorrin kanaliemikuutiot mutta ei kai tässä nyt voida niitä tarkoittaa, kun puhutaan "kahdesta ja puolesta desistä vahvaa kanalientä". Kuinka monta niitä Krorrin suolakuutioita pitää upottaa kahteen ja puoleen desiin ja mistä hemmetistä niitä saa edes hankittua? En ole ainakaan nähnyt torilla yhtään kuutiokojua, josta saisi kuution muotoisten kanojen munimia kanaliemikuutioita. Eräs mukava täti tosin kaupittelee kaikenlaisia mausteita mutta Knorr ei suostu paljastamaan mitä niihin pirun kuutioihin laitetaan ja missä suhteissa. Ravintosisältö ja järkyttävä 20%:n suolapitoisuus kyllä selvisivät.
Siispä Hesarin reseptit ovat syvältä, mikä tuskin yllättää ketään - ei ole itse lehdenkään taso viime aikoina varsinaisesti päätä huimannut. Vaikka mitäpä tuosta, voin helposti säveltää kanakeiton itsekin, thaikkumausteilla tai ilman. Mutta jotakin hyötyä tästäkin kuitenkin oli. Löysin erään amerikkalaisnaisen blogin, joka näyttää olevan täynnä kaikenlaista hyvää. Myös kanakeittoa.
![]() |
Kanaliemi (resepti). |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jotakin lisättävää?