tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lihansyöjä

Paistitarjotin.
Kannattaisiko ruveta fennovegaaniksi? Fennovegaani on kasvissyöjä, joka puree vain pohjoismaista kasvikunnan tuotetta, joten ruokapuoli on aika hiljaista syyskuun ja kesäkuun välisenä aikana, ellei sitten suostu puremaan kasvihuoneporkkanoita, jotka on tuotettu Loviisassa halkaistujen atomien avulla. Mutta eihän sekään käy, koska ydinsähköllä tuotettu ruoka säteilee aivan kuten se mikrotettu roiskeläppäkin, johon on pumpattu varmasti jo valmistusvaiheessa sitä samaa säteilyä, jota pukkaavat niin puhelimet kuin radioantennitkin, ja jolta suojaa vain foliolla vuorattu tötteröhattu.

Koetin sanoa, että kasvissyönti on niin köyhää puuhaa, että kettutytötkin kalpenevat puhumattakaan julkkisdemarikansanedustajista, jotka ovat (kenenkään nimeä mainitsematta) niistäneet nokkaansa sellaisen lumipyryn Lontoossa vietettyinä nuoruusvuosinaan, että ajattelu ei tahdo enää onnistua ilman aatetovereiden isällistä ohjausta. En tarkoita, että lautasella pitäisi olla paistia pari kertaa päivässä, vaan ihan vain sitä, että on se liha nyt vain ihan pirun hyvää oli se sitten kebabissa tai sisäfileessä, chili- tai punaviinikastikkeessa, ja tuli se sitten (lähes) mistä eläimestä hyvänsä. Enkä tarkoita sitäkään, että kaikkien tulisi syödä kaikkea lihaa - kunhan vain ihmettelin ääneen, että jos sitä heppaa on eksynyt lihankaltaiseen valmisteeseen, niin siitä kannattaisi olla vain tyytyväinen, koska kyseiset valmisteet sitä vain harvoin sisältävät normaaliolosuhteissa. Ja jos sinne makkarapasteijankaltaiseen valmisteeseen on eksynyt tehdasvaiheessa muutama rottapoloinen, niin proteiiniahan siitä vain saa. Ja luuliko joku, että se pasteijatuote jätetään myymättä marketin ihmisenkaltaisille elintasokummuille vain muutaman rotan takia?

Kaatopaikan polle.
Mutta minäpä löysin sen hepan - ja ihan lähestulkoon naapurista. Korttelin eräs piha on hiukkasen remontissa, joten sinne sietää heittää kaikki hevosta pienemmät kivi- ja kasvikunnan tuotteet mätänemään. Jos katsoo kuvaa tarkkaan, niin huomaa, että jätevuoren takana piilotteleva heppapolo on vain hiukan liian kiihtynyt lajitoveriensa lahtaamisesta, eikä meinaa malttaa pysyä piilossa. Eikä sen brittejä tarvitsekaan pelätä, sillä britit eivät suostu syömään hevosen lihaa muutoin kuin tietämättään. Eräskin kreikkalainen ravintola saattaisi sen sijaan innostua halvasta hepankankusta, joten kannattaisi pysyä matalana siellä.

Itse ajattelin kuitenkin mennä poimimaan muutaman karitsan läheiseltä pellolta, jotta saan porkkanoille kavereita pataan laitettavaksi. Se on sitä lähituotettua luomuruokaa, vaikkei fennovegaaneille maistukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotakin lisättävää?